diumenge, 30 de setembre del 2012

LES NOVES TECNOLOGIES


1.- Quina d’aquestes dues lectures consideres que ha estat més aprofundida? Quins
continguts destacaries?
Per a mi la lectura que ha estar més aprofundida ha sigut la segona, ja que al estar en paper no et distreus tan sovint que digitalment amb el ordinador i no se't cansa tant la vista.
Acostumo a llegir més en paper, perquè em concentro més i puc anar destacant els punts més importants, per tant sempre que puc m'imprimeixo les lectures o articles.

2.- Què en penseu de la següent afirmació ? Justificar la resposta
Cada vegada esperem més de la tecnologia i menys dels humans. Ens sentim sols, ens fa por la intimitat. Estem connectats constantment. Ens dona la sensació d’estar en companyia sense haver de sotmetre’ns a les exigències de l’amistat, però el cert és que malgrat aquesta por a estar sols, sobretot alimentem relacions que podem controlar, les digitals. …. Hem de tornar a aprendre el valor de la solitud. (Sherry Turkie, 2012- EPS nº 1852- 25-3-2012).
Pensem que no és el mateix tenir una relació d’amistat que la veus cara a cara i comparteixes coses amb ell/ella que no per l’ordinador. Però ara, la gent s’acostuma o s’està acostumant a parlar per diferents xarxes socials, ja sigui per vergonya o per altres motius molt diferents de ser una persona que li costa relacionar-se amb la gent i l’únic mètode de trobar amics i relacionar-se sigui per les xarxes socials.

3.-
1) Com creus que Internet està afectant (positiva i negativa) la teva vida i la dels altres?
-Positivament:
Creiem que internet és una eina que ens és molt útil a l’hora de buscar informació, ja que és un mètode molt més ràpid i a més poden aconseguir diverses fonts d’informació alhora. Gràcies a l’Internet ens poem comunicar amb persones i amics que viuen lluny a través de les xarxes socials, etc. També podem veure aquelles persones a través de la càmera web. Per últim és una eina que ens permet guardar arxius i fots en pàgines webs i així poder accedir a elles des de qualsevol ordinador i lloc.
-Negativament:
Perdem moltes hores al dia davant l’ordinador connectats a Internet. S’està perdent la capacitat i riquesa de buscar informació en biblioteques a diferents llibres o enciclopèdies, això fa que molts nens que ja creixen amb l’eina de l’internet no sàpiguen buscar informació en llibres. Degut a que trobem la informació tant fàcilment, fa que a l’hora de fer treballs la gent faci un copiar pegar de l’Internet al treball. Això provoca que no es treballi la informació i que al cap i a la fi no s’aprengui res. S’ha tornat una eina molt necessaria per tothom en la qual molta gent no podria viure sense ella i això ens hauria de preocupar.



2) Creus que Internet afavoreix la cultura de la còpia?
Nosaltres pensem que internet si que afavoreix la cultura de la còpia, ja que internet ens proporciona una amplia informació i molt fàcil d’accedir-hi, per tant, això fa que la gent tendeixi a copiar igual la informació que trobem a internet.

3) Quins continguts destacaries. Fer-ho de forma sintètica.
Les coses físiques cada cop tenen menys importància.

4) Com creus que aquests factors socials i culturals poden modificar la manera d’ensenyar i d’aprendre?
Les noves tecnologies ens aporten molts avenços realment útils. Això fa que modifiquin d’una manera força positiva l’ensenyament i l’aprenentatge, i ho fem a partir d’ordinadors, CD’s i DVD’s educatius, llibres digitals, pissarres digitals, blocs, webs, canons, xarxes socials, entre molts d’altres. Per tant, això fa que canviï la manera d’ensenyar i d’aprendre ja que per una parta ens facilita informació i ens condiciona aquestes noves tecnologies a nivell d’ensenyar ja que s’han d’integrar i adaptar-vos a ells. Mestre com a guia.

4.- Elaborar una graella on s’especifiquin un mínim de 5 instruments vinculats a les TIC, per descriure les avantatges i inconvenients de cada tecnologia i les estratègies psicopedagògiques a tenir en consideració. Per exemple:

Tecnologia
Avantatges
Inconvenients
Estratègies psicopedagògiques
E-mail
-Comunicació senzilla i ràpida
- Estalvi de temps
- Globalització i immediatesa
- Connexió geogràfica distant
- Necessitat de  Internet
- Crea dependència
-Dispersió
-Pressó social
- Estrès
- Limitar-ne l’ús
- Ús de 2 correus
- Ensenyar a prioritzar la importància
- Fer migdiades digitals
Televisió
- Transmissió videogràfica ràpida d’informació
- Actualitat
-Entreteniment
- Addicció
- “Telebasura”
- En excés, Vida sedentària
- Limitar-ne l’ús
- Fomentar l’activitat física
- Adequar la programació conforme l’edat i l’hora d’emissió
- Regular hores del son
Mòbil
- Comunicació ràpida
- Globalització
- Ús de SMS
- Entreteniment
- Mal interpretar
- Impersonal
- Necessitat de cobertura
- Control de consum
- Privacitat del número
- Controlar l’edat en que s’adquireix
Internet
- Informació ràpida
- Globalització i immediatesa
- Entreteniment
- Comunicació ràpida arreu del món
- Videojocs
- Crea dependència
- En excés, vida sedentària
- Addicció
- Limitar-ne lús
- Controlar les pàgines que mira
- Ensenyar a buscar la informació important
E-Book
- Menys pes a l’hora de portar la motxilla
- Estalvi econòmic
- Entreteniment
- Cansament de la vista
- Minuts perduts a l’hora d’encendre i apagar l’ordinador
- No es pot subratllar el més important
- Poder distreure’s
- Descarregar els llibres en llocs segurs

Un exemple de com es podria incorporar aquestes noves tecnologies a l'aula:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada